Nabídka bytů

Byt 609/11
4+kk
109,7 m²
Byt 609/12
4+kk
107,6 m²

Stáhněte si

Booklet

Prostorově je byt členěn v duchu Raumplanu (doslova „prostorový plán“) původně použitý Adolfem Loosem např. v Müllerově vile. Tento koncept bere v úvahu i velikost a světlou výšku místností v závislosti na jejich funkci a reprezentativním významu. Promyšleně se tedy využívá prostor a hierarchizují se místnosti podle jejich funkce, významu a propojení mezi nimi. Vytváří se prostorové dynamické uspořádání, kdy jsou různé části umístěny na různých úrovních nebo mají různé výšky stropů, což vytváří zážitek z prostoru a důraz na vertikální propojení.

Umístění tohoto domu mezi parky a na úpatí vilové čtvrti znamená každodenní procházku zeleným ostrovem uvnitř živého města. Díky lokaci si denně můžete užívat nadhledového výhledu na Grébovku (Havlíčkovy sady) a okolí noblesních starých Vršovic, což přináší neopakovatelnou panoramu. Dům je zajímavě umístěn mezi parkem na Náměstí Generála Kutlvašra s fontánou a dvěma jezírky, kde voda přepadává přes zaoblenou desku s „česly“ do spodní části, a parkem při ulici Pod Vilami. To vše nabízí nejenom estetický zážitek, ale také spojení s přírodou a klidným prostředím.

Ze společné části schodiště s výtahem se vstupuje do vstupní haly se šatnou. Tento vstupní prostor bytu zpřístupňuje chodbu a obývací pokoj s kuchyní. Ten představuje hlavní otevřený prostor, a to jak vnitřně, tak skrze terasu i exteriérově s výhledem na park Grébovka a staré Vršovice. Vedle terasy je první komora určená k uložení úklidových věcí, nářadí, nebo jiných potřeb potřebných v nižší úrovni. A chodby je dále přístupná spodní koupelna, vybavená umyvadlem, sprchou (případně vanou) a záchodem. Na opačné straně bytu v klidové části se nacházejí 2 pokoje, využitelné jako ložnice, případně dětské pokoje či pracovna. Pokoje lze i spojit do většího jednoho.

Vyšší úroveň je přístupná vnitřním schodištěm, po kterém vstupujeme do horní chodby. Z ní vcházíme do ateliéru / rodičovské ložnice s prostorovou vanou. K dispozici je z chodby i místnost WC s umyvadlem a druhá komora – místnost určená k uskladnění věcí pro potřeby vyšší úrovně bytu. Možností je zde umístit wellness (saunu).

Toto uspořádání nabízí dostatek soukromí a funkčních prostor pro bydlení. Většina denních aktivit by se odehrávala ve vstupní úrovni směrem do otevřeného prostoru s výhledem na park Grébovka a staré Vršovice, zatímco opačná strana bytu a vyšší úroveň by poskytovala soukromí a odpočinek s rodičovskou ložnicí, dětskými pokoji či prostorami pro práci.

Velký důraz je kladen na architektonické působení interiéru, a to jak velikostní gradací, kde nejvyšší úroveň čítá 3,7m (u prosklené příčky oddělující horní ateliér od obývacího pokoje), tak i designově-materiálovým řešením. Více o vybavení a koncepci v kapitole „vybavení bytu“.

Byt je nový, se zachováním části krovu a cihelného zdiva. Je vybaven klimatizací a vytápění je zajištěno vlastním úsporným kondenzačním kotlem.

Půdorys bytu 11

Půdorys bytu 12